Sa va spun cat a fost de delicioasa.....
Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul de amesteca bine. Rezulta un aluat nelegat. Se adauaga oul si se omogenizeaza. La final se adauga apa. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios.
Se lasa aluatul la rece cca o o jumatate de ora- o ora, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul. Se decupeaza aluat pentru o tarta mare. Se intinde bine pe peretii formei. Se inteapa din loc in loc cu furculita.
Peste aluat se pune o foaie de copt peste care punem orez si acoperim toata suprafata. Aluatul se pune la copt pentru 20 minute. Cand este gata ( rumena pe margini) o punem la rece.
Crema: Incepem cu caramelul. Punem la caramelizat 150 g zahar, cand s-a topit adaugam apa si lasam la topit. Separat amestecam un ou cu amidon. Peste aceasta compozitie punem siropul de caramel si omogenizam ( siropul trebuie sa fie rece). Punem compozitia din nou pe foc si cand se leaga bine, ca o budinca, este gata. Dam la rece.
Separat frecam 100 g marscarpone cu 3 linguri zahar pudra si la final punem frisca. Punem la rece.
Cat toate acestea stau la rece pregatim caisele.
Acestea se spala, se taie feliute. Intr-o tingire se pun 2 linguri de zahar cu 50 ml apa si amestecam pana se face un sirop. Adaugam piersicile si amestecam. Le lasam in tingire cat sa fie patrunse dar sa nu se sfarame.
Tort gelee a fost pregatit cu siropul rezultat in urma prepararii caiselor. Am amestecam jumatate de plic cu siropul cald.
Asamblare: In aluatul copt de tarta se adauga crema ( crema caramel se amesteca cu crema mascarpone). De-asupra se aseaza, dupa preferinta, piersicile peste care punem tort gelee ( cald).
Pofta buna!