Tarta cu citrice si nutella

de RuxyRux in Dulciuri, 24 Iun 2016 | 4237 vizualizari

 

Un desert minunat!

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 275 gr faina plus o lingura pentru infainat
  • 180 gr unt gras( 82%)
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri lapte rece
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema citrice:

  • Zeama de la o lamaie verde( limeta), doua portocale si o lamaie
  • coaja de la doua portocale BIO( sau lamaie BIO, neaparat, nu folositi coaja de lamaie tratata cu substante chimice)
  • 175 ml frisca lichida
  • 175 gr zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 5 oua mari
  • vanilie

Crema nutella:

  • 2 pahare de frisca lichida( eu am folosit Hulala)
  • 6 linguri cu varf de nutella
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu citrice si nutella:

Blatul:

Cernem faina, punem galbenusurile, untul rece taiat bucati, laptele rece, praful de sare si incepem sa framantam pana legam aluatul, il infainam cu o lingura de faina, mai pliem parte peste parte o data si dam forma  rotunda, il infoliem si-l punem la rece 30 de minute.

Crema de citrice:

Punem intr-un vas, ouale, cu zaharul,  vanilia, coaja de  portocala( sau lamaie), zeama de citrice  si mixam cu un tel pana la omogenizare, adaugam frisca lichida, amidonul si amestecam bine apoi pastram vasul la rece.

Dupa 30 de minute, scoatem aluatul si-l asezam cu grija in forma de tarta( eu am folosit forma de tort cu inel detasabil), ajutandu-ne de o folie de prospetime il intindem cu mainile, (aveti si varianta sa-l intindeti pe o suprafata sau pe hartie cerata si sa-l transferati), urcam aluatul si spre marginea superioara  si dam forma la rece 10 minute sau mai bine zis pana preincalzim cuptorul la 170 de grade.

Scoatem forma de la frigider, intepam cu o furculita pe toata suprafata, punem o foaie de copt deasupra si asezam boabe de fasole( pentru greutate), coacem blatul timp de zece minute.

In aceste zece minute, incalzim usor intr-un vas crema de citrice, atentie sa nu devina fierbinte, si o turnam  incet peste blatul scos de la cuptor( ridicati foaia cu boabele de fasole).

Coacem timp de 40 de minute( total), sau pana cand pe margine se rumeneste frumos si crema devine ferma. Cand scoatem tarta de la cuptor o lasam la racit pana ce se desprinde usor din forma ( desfacem inelul). Dam tarta la rece.

Intre timp preparam crema de nutella:

Punem frisca intr-un vas, o incalzim usor si in ea punem si nutella, amestecam pana ce devine fluida si se infierbanta putin( in niciun caz nu fierbem). Tinem vasul la rece, racim perfect, apoi mixam pana ce se leaga crema...va sfatuiesc sa aveti rabdare....dureaza  insa merita...e incredibila.

Scoatem tarta de la rece, o desprindem din forma usor, o mutam pe un platou( sau nu se supara nimeni daca o lasati acolo), punem crema de nutella, formam valurile cu o lingura si o racim cateva  ore( ideal).

Delicioasa, va garantez ca o sa va incante pe deplin!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu citrice si nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

29.06.2016, 22:03

Multumesc mult!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:38

buna buna

RuxyRux 1

05.08.2016, 22:27

Multumesc tare tare mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clătite cu stafide, brânză de vaci şi multă voie bună