Un desert minunat!
Blat de tarta:
Crema citrice:
Crema nutella:
Blatul:
Cernem faina, punem galbenusurile, untul rece taiat bucati, laptele rece, praful de sare si incepem sa framantam pana legam aluatul, il infainam cu o lingura de faina, mai pliem parte peste parte o data si dam forma rotunda, il infoliem si-l punem la rece 30 de minute.
Crema de citrice:
Punem intr-un vas, ouale, cu zaharul, vanilia, coaja de portocala( sau lamaie), zeama de citrice si mixam cu un tel pana la omogenizare, adaugam frisca lichida, amidonul si amestecam bine apoi pastram vasul la rece.
Dupa 30 de minute, scoatem aluatul si-l asezam cu grija in forma de tarta( eu am folosit forma de tort cu inel detasabil), ajutandu-ne de o folie de prospetime il intindem cu mainile, (aveti si varianta sa-l intindeti pe o suprafata sau pe hartie cerata si sa-l transferati), urcam aluatul si spre marginea superioara si dam forma la rece 10 minute sau mai bine zis pana preincalzim cuptorul la 170 de grade.
Scoatem forma de la frigider, intepam cu o furculita pe toata suprafata, punem o foaie de copt deasupra si asezam boabe de fasole( pentru greutate), coacem blatul timp de zece minute.
In aceste zece minute, incalzim usor intr-un vas crema de citrice, atentie sa nu devina fierbinte, si o turnam incet peste blatul scos de la cuptor( ridicati foaia cu boabele de fasole).
Coacem timp de 40 de minute( total), sau pana cand pe margine se rumeneste frumos si crema devine ferma. Cand scoatem tarta de la cuptor o lasam la racit pana ce se desprinde usor din forma ( desfacem inelul). Dam tarta la rece.
Intre timp preparam crema de nutella:
Punem frisca intr-un vas, o incalzim usor si in ea punem si nutella, amestecam pana ce devine fluida si se infierbanta putin( in niciun caz nu fierbem). Tinem vasul la rece, racim perfect, apoi mixam pana ce se leaga crema...va sfatuiesc sa aveti rabdare....dureaza insa merita...e incredibila.
Scoatem tarta de la rece, o desprindem din forma usor, o mutam pe un platou( sau nu se supara nimeni daca o lasati acolo), punem crema de nutella, formam valurile cu o lingura si o racim cateva ore( ideal).
Delicioasa, va garantez ca o sa va incante pe deplin!