Tarta cu citrice si nutella

de RuxyRux in Dulciuri, 24 Iun 2016 | 4429 vizualizari

 

Un desert minunat!

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 275 gr faina plus o lingura pentru infainat
  • 180 gr unt gras( 82%)
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri lapte rece
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema citrice:

  • Zeama de la o lamaie verde( limeta), doua portocale si o lamaie
  • coaja de la doua portocale BIO( sau lamaie BIO, neaparat, nu folositi coaja de lamaie tratata cu substante chimice)
  • 175 ml frisca lichida
  • 175 gr zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 5 oua mari
  • vanilie

Crema nutella:

  • 2 pahare de frisca lichida( eu am folosit Hulala)
  • 6 linguri cu varf de nutella
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu citrice si nutella:

Blatul:

Cernem faina, punem galbenusurile, untul rece taiat bucati, laptele rece, praful de sare si incepem sa framantam pana legam aluatul, il infainam cu o lingura de faina, mai pliem parte peste parte o data si dam forma  rotunda, il infoliem si-l punem la rece 30 de minute.

Crema de citrice:

Punem intr-un vas, ouale, cu zaharul,  vanilia, coaja de  portocala( sau lamaie), zeama de citrice  si mixam cu un tel pana la omogenizare, adaugam frisca lichida, amidonul si amestecam bine apoi pastram vasul la rece.

Dupa 30 de minute, scoatem aluatul si-l asezam cu grija in forma de tarta( eu am folosit forma de tort cu inel detasabil), ajutandu-ne de o folie de prospetime il intindem cu mainile, (aveti si varianta sa-l intindeti pe o suprafata sau pe hartie cerata si sa-l transferati), urcam aluatul si spre marginea superioara  si dam forma la rece 10 minute sau mai bine zis pana preincalzim cuptorul la 170 de grade.

Scoatem forma de la frigider, intepam cu o furculita pe toata suprafata, punem o foaie de copt deasupra si asezam boabe de fasole( pentru greutate), coacem blatul timp de zece minute.

In aceste zece minute, incalzim usor intr-un vas crema de citrice, atentie sa nu devina fierbinte, si o turnam  incet peste blatul scos de la cuptor( ridicati foaia cu boabele de fasole).

Coacem timp de 40 de minute( total), sau pana cand pe margine se rumeneste frumos si crema devine ferma. Cand scoatem tarta de la cuptor o lasam la racit pana ce se desprinde usor din forma ( desfacem inelul). Dam tarta la rece.

Intre timp preparam crema de nutella:

Punem frisca intr-un vas, o incalzim usor si in ea punem si nutella, amestecam pana ce devine fluida si se infierbanta putin( in niciun caz nu fierbem). Tinem vasul la rece, racim perfect, apoi mixam pana ce se leaga crema...va sfatuiesc sa aveti rabdare....dureaza  insa merita...e incredibila.

Scoatem tarta de la rece, o desprindem din forma usor, o mutam pe un platou( sau nu se supara nimeni daca o lasati acolo), punem crema de nutella, formam valurile cu o lingura si o racim cateva  ore( ideal).

Delicioasa, va garantez ca o sa va incante pe deplin!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu citrice si nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post