O tarta savuroasa!
Ingredientele le pastram cateva ore la temperatura camerei.
Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il amestecam cu un tel. Adaugam galbenusul si amestecam in continuare.
Adaugam faina amestecata cu cacaoa si amestecam pana obtinem un aluat faramicios.
Luam o forma de copt, preferabil cu inel detasabil. Asezam blatul in strat gros, nivelam bine. Dam tava la rece, timp in care pregatim umplutura de ciocolata.
Topim pe baie de aburi ciocolata. Dam deoparte sa se raceasca un pic.
Amestecam intr-un bol, iaurtul cu zaharul si cu galbenusul. Apoi adaugam ciocolata si omogenizam.
Scoatem tava de la frigider si turnam compozitia de ciocolata. Batem usor forma de blatul mesei, apoi o punem la cuptorul incins, aproximativ 40-45 minute, la foc mediu. Cand va fi coapta, va fi usor umflata si va forma o crusta. O scoatem din cuptor si o dam la racit.
Intr-un vas, punem o cana de apa, 3 linguri zahar si o lingura amidon. Amestecam cu un tel si punem compozitia pe foc, la fiert, amestecand continuu. Curand, se va lega si se va ingrosa. Cand s-a ingrosat bine, dam deoparte.
Peste capsunile proaspete, presaram cateva afine si mure congelate. Turnam compozitia de amidon peste fructe si amestecam. Ele se vor lega, dar isi vor pastra gustul proaspat.
Dupa ce s-a racit compozitia de ciocolata, turnam fructele, presaram cativa fulgi de cioco si apoi dam la rece pentru cateva ore.
1
folositi capsuni din cele maruntele, coapte bine, dar nu moi.
2
folositi unt de calitate
3
eu am folosit o forma cu diametru 24 cm. Cred ca ar iesi mai frumos intr-o forma mai mica, straturile vor fi mai groase, iar tarta va iesi mai inalta.