Tarta cu cartofi

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2014 | 5442 vizualizari

 

De cand am vazut reteta mi.a placut tare mult ... Un pranz perfect sau o cina usoara si se serveste langa o friptura sau o salata.Merita incercata !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj
  • 4 cartofi
  • 375 gr mozzarella de bivolita
  • 3 foi salvie
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cartofi:

La inceput scoatem foietajul din frigider pentru a se dezgheta si a ajunge la temperatura camerei.

Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem fasii subtiri.

Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit .Cand uleiul s.a incins punem cartofii,cele trei foi de salvie,presaram sare si piper si lasam pana ce cartofii devin aurii.Ii  scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Mozzarella o spalam si o taiem felii. (Folositi orice tip de mozzarella doriti... eu asta am avut in casa :)  ) 

Luam foaia de foietaj si o asezam intr-o tava rotunda tapeteta cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ).

Asezam startul de cartofi ,impreuna cu salvia, apoi asezam pe intreaga suprafata feliile de mozzarella .

Asezam apoi colturile foietajului peste mozzarella si dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 15-20 minute.

Se serveste calda.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizzette pe felii de dovlecei