O tarta delicioasa,numai buna pentru primirea oaspetilor.Am facut tarta aceasta si alte dati dar parca de data asta era si mai buna,sper sa va placa cat mie!
PENTRU ALUAT:
PENTRU CREMA PATISERA CHANTILLY:
Pregatirea aluatului:
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele in ordinea scrisa si se omogenizeaza.La urma se lucreaza un minut cu mana ca sa formam o minge care o vom acoperi cu folie transparenta si o vom lasa la odihnit 30 minute in frigider.
Se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.
Pentru crema patisera Chantilly:
Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu frisca,coaja de lamaie si lasam in infuzie 10 minute.
Intr-un bol amestecam zaharul cu galbenusurile,apoi cu amidonul dat prin sita,vanilia ca sa devina o compozitie sfaramicioasa care o vom topi cu laptele cald incet,incet,amestecand foarte bine.
Dupa ce a devenit o compozitie omogena o turnam in craticioara si invartim cu o furculita pe foc mic pana se ingroasa si devine crema.
Acoperim crema cu folie transparenta si lasam la racit.
Batem frisca cu zahar pudra si intaritor,adaugam si jumatea de sticluta de aroma de lamaie.
Dupa ce s-a racit amestecam crema cu frisca de jos in sus pana se omogenizeaza.
Asezam crema in tarta.
Spalam caspunele si le taiem felii dupa marime, le aranjam peste crema si turnam gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic.