Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar

de -Licurici- in Dulciuri, 27 Mai 2016 | 2747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 350 g faina;
    • 200 g unt;
    • 2 galbenusuri;
    • o lingura Green Sugar;
    • 2 lingurita coaja de portocala.
  • Pentru umplutura:
    • 500 g capsune;
    • 500 g cirese;
    • 100 g Green Sugar;
    • o lingurita coaja de portocala;
    • o lingurita esenta de migdale.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar:

  1. Faina se cerne si se amesteca cu restul de ingrediente.
  2. Se framanta aluatul, pana se leaga, apoi se baga la frigider pentru cel putin o ora.
  3. Intre timp, fructele se lasa cu zahar. (Capsunele se taie in jumatati, iar la cirese se scot samburii).
  4. Dupa ce s-a lasat putina zeama, se fierb fructele 10 min, apoi se adauga esenta de migdale si coaja de portocala si se opreste focul.
  5. Cand se racesc fructele, se scoate aluatul de la frigider.
  6. Aluatul se imparte in dua parti, se mai framanta putin, apoi se intind foile cu sucitorul.
  7. Se pune o foaie intr-o forma de tarta, apoi se adauga umplutura.
  8. Daca este multa zeama de la fructe, nu se pune toata sau se presara putin gris pete aluat, apoi se pune umplutura.
  9. A doua foaie se pune deasupra sau se pot face diferite forme si se pun peste umplutura.
  10. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-35min sau pana se rumeneste. 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema fina de branza si ness cu prune si frisca