Aceasta minunata, reteta, este foarte, foarte gustoasa, datorita fructelor si a gemului. Se poate bineinteles, incerca cu orice fruct si gem... enjoy!
Intr-un bol amestecam faina cu oul, zaharul, untul taiat bucatele, putina sare, coaja rasa de la o lamaie si praful de copt. Se framanta bine, pana untul se incorporeaza cu faina. La sfarsit, trebuie sa aveti un aluat, perfect, care sa nu se lipeasca de maini. Aluatul se inveleste intr-o folie transparenta. Dupa se da la frigider pt 40 de minute.
Dupa ce a stat suficient in frigider, aluatul se intinde pe o hartie de copt. Intins, se pune, in tava cu tot cu hartia de copt. Peste aluat se pune gemul de caise. Caisele, se spala, se taie in doua si se scot samburii. Jumatatile aceastea se aranjeaza in tava, dupa plac. Se umple toata suprafata tartei cu jumatati de caise.
Tava se da la cuptor, pana cand caisele sunt coapte, iar marginile tartei prind o culoare maronie, placuta. Se lasa la racit.
1
Se poate face si cu alte fructe