Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
servita la cina iar ceea ce ramane la micul dejun alaturi de un pahar de lapte batut sau suc de rosii
Pasii de lucru:
-cernem faina intr-un bol, adaugam praful de drojdie,oul,zaharul,sarea si laptele caldut. Amestecam energic (cca 10 min) si incorporam pe rand uleiul.
-Impartim aluatul in doua. Intindem doua foi dupa marimea vasului termorezistent in care vrem sa coacem tarta. Lasam la dospit cca 15 / 20 minute.
-asezam una dintre foi in forma. O ungem cu doua linguri pasta de rosii. Presaram busuioc uscat, adaugam felia de cascaval,maslinele, apoi branza telemea maruntita.
-in spatiile ramase libere vom imparti branza proaspata de vaci in asa fel incat la final trebuie sa avem suprafata nivelata pentru ca urmeaza sa acoperim tarta cu cea de-a doua foaie.
-dupa ce am acoperit tarta cu cea de-a doua foaie, o ungem si pe aceasta cu celelalte doua linguri de pasta de rosii, presaram deasupra cascavalul Delaco ras,busuioc si rozmarin uscat.
-dam tarta la copt in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata (160-170 grade) pentru cca 50-60 min, pana capata culoarea aceea aurie si aspect de rumen si irezistibil...
Se poate servi atat fierbinte cat si rece.
Pofta buna!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola