Tarta cu branza si spanac

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2012 | 7988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 gr unt
  • 350 gr faina grau
  • 3 linguri faina porumb
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita sare
  • apa rece
  • Umplutura
  • 250 gr branza sarata
  • 3 oua
  • 2 linguri faina grau + 1 vf praf de copt
  • 3 linguri smantana
  • 500 gr spanac
  • putina nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si spanac:

Intr-un bol punem faina (ambele tipuri), untul cubulete, sarea si praful de copt. Amestecam cu mana pana obtinem un aluat  omogen si adaugam apa rece doar atat cat sa obtinem un aluat tarisor, maleabil, nelipicios, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Acoperim vasul si-l dam la rece pana ne ocupam de umplutura.

Punem intr-un vas apa la fiert. Spalam bine frunzele de spanac iar cand clocoteste apa le punem in vas timp de cateva minute (2-3 ) doar cat sa se inmoaie. Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.

Batem ouale cu o furculita, adaugam branza (puteti pune telemea, burduf, de vaci, cascaval) , faina si praful de copt, smantana si putina nucsoara rasa si omogenizam.

Ungem tava pentru tarta cu unt, scoatem aluatul de la rece (oprim putin aluat pentru impletitura de pe margine) si intindem cu sucitorul o foaie rotunda si o punem in tava tapetand tava cu totul.

Intepam cu furculita aluatul si bagam tava in cuptorul preincalzit pentru 5 minute, timp in care intindem restul de aluat ramas, il taiem fasii si formam impletitura de pe margine.

Scoatem tava de la cuptor, punem umplutura, impletitura, bucatelele de aluat ramase si ungem cu ou. Bagam tava inapoi la cuptor si lasam pana se rumeneste frumos.

Servim tarta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

06.04.2012, 20:58

mi-am dat si io like sa fac suma rotunda))))))

diaconta 1

06.04.2012, 21:00

pai n-am stiut,ia sa ma duc sa ma like-uiesc si eu,ca tare-mi place ce gatesc

gaby_duceag 1

06.04.2012, 21:01

)))))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta foietaj cu branzeturi si chimen