Tarta cu branza de capra

de katty in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2015 | 3449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat din 140 gr unt,280 gr faina,sare,1 ou,2 linguri apa rece
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 180 ml lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3 oua
  • 200 gr branza de capra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza de capra:

Pentru aluatul fraged cerneti faina intr-un castron ,faceti o adancitura si puneti untul taiat bucatele si sarea.Framantati pana obtineti un aluat sfaramicios.Bateti oul cu o lingura apa rece si turnati peste aluat .Framantati rapid un aluat elastic.Daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de apa rece.Inveliti aluatul in folie de plastic si dati-l la rece  pentru cel putin o ora.
Incingeti cuptorul la 200 de grade.Ungeti forma de tarta cu unt.Intindeti aluatul cu sucitorul si puneti-l in forma ,ridicandu-l si pe marginile formei .Intepati-l cu furculita si dati-l la cuptor 10 minute.Curatati usturoiul si tocati-l marunt .

Caliti-l cateva secunde in untul topit.Adaugati faina ,amestecati ,apoi turnati laptele ,amestecand continuu.Puneti busuiocul ,cimbru sare ,piper.Lasati sa fiarba cateva minute ,pana se ingroase.Dati jos ,lasati sa se racoreasca apoi adaugati galbenusurile .Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare si adaugati cu grija la amestecul cu galbenusuri .Scoateti tarta din cuptor ,reduceti usor focul ,presarati deasupra branza sfaramata si turnati amestecul de oua.Dati la cuptor  pana devine aurie.Serviti tarta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta delicioasa