sursa deinspiratie: http://blog.giallozafferano.it/incucinapercaso/torta-caprese/
eu nu am respectat intocmai ingredientele,dar a iesit f buna oricum.merita incercata.
Se freaca margarina/untul cu zaharul pudra, apoi se adauga cate un ou pe rand, mixandu-se foarte bine.
Ciocolata se topeste cu o lingura de lapte, se amesteca cu nuca data la robot, care in prealabil a fost putin prajita, apoi se adauga lingura cu lingura la compozitia initiala. Se mixeaza in continuare, se adauga si cacaoa, apoi faina la sfarsit. Se pune si esenta de rom, eu am pus jumatate de sticluta de 10 ml.
Se toarna compozitia intr-o tava rotunda de diametru 24 cm, unsa bine si data cu faina. Se coace cam 40 minute la 180 grade primele 20 minute, apoi la 160 grade.
Se scoate tarta si se toarna deasupra jumatate din siropul de cafea, restul de jumatate se pune de jur imprejurul tartei, sa se imbibe bine. Se lasa la frigider macar 2 ore, apoi se portioneaza si se serveste.
Siropul: se pune la foc cafeaua facuta cu zaharul si se fierbe cam 10 minute pana se ingroasa, se pune si ciocolata si se lasa pana se topeste. Se adauga si laptele si se ia de pe foc.