O nouă reţetă pe care o puteţi găti foarte rapid cu ajutorul Multicookerului Crock Pot Express cu gătire sub presiune.
Mai multe informații despre acest aparat,precum şi despre reducerea de 30% de care puteți beneficia, găsiți accesând link-ul
Puteţi să notaţi reţeta şi să o pregătiţi pentru Sărbătorile Pascale sau pentru o masă de Duminică în familie.
Se pregateste o tava în care sa punem compozitia pentru tarta.
Tava va trebui sa aiba diametrul mai mic decât al vasului Multicookerului Express cu gatire sub presiune.
Pe fundul tavii punem o hârtie de copt.
Pregatim si o fâşie de folie de aluminiu, îndoita de 2-3 ori pe lungime, astfel încât sa o putem pune pe sub tava, dar sa ajunga si pe peretii vasului. Ne vom ajuta de ea pentru a scoate tava din Crock-Pot Express, când tarta va fi gata.
Fierbem ouale de prepelita, 2 minute din momentul în care încep sa fiarba ar trebui sa fie de ajuns.
Punem cele 3 oua într-un bol si le mixam cu un praf de sare. Adaugam smântâna, mai mixam câteva minute.
Incorporam faina cu ajutorul unui tel si apoi mozzarella, iar la final spanacul pe care l-am spalat, zvântat si tocat marunt.
Adaugam piperul si sare daca mai este nevoie.
Punem compozitia în tava pregatita, asezam ouale de prepelita, mai presaram putina mozzarella si felii de ardei iute.
In vasul Multicookerului Crock Pot Express cu gatire sub presiune, punem cam 200 ml apa si asezam gratarul din dotarea aparatului.
Punem folia de aluminiu pregatita si asezam tava cu compozitia de tarta.
Deasupra tartei punem o hârtie de copt pentru ca aburii formati sa nu se scurga în interiorul tavii.
Conectam aparatul Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent.
Inchidem capacul si îl rotim în pozitia închis.
Inchidem si supapa de presiune.
Setam programul MANUAL, presiunea HIGH si timpul de gatire de 30 de minute.
Apasam apoi tasta START/STOP.
In timp ce aparatul se încalzeste, pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se aude un semnal sonor si aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
Apasam tasta START/STOP.
Dupa câteva minute deschidem supapa de aburi cu ajutorul unei ustensile de bucatarie.
Aburii sunt fierbinti deci se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie.
Deschidem capacul si scoatem cu grija tava din interior, ajutându-ne de folia de aluminiu.
Mai presaram mozzarella si o punem putin la cuptor sa se rumeneasca deasupra.
Se poate servi calda sau rece dupa preferinte.
Poftă bună!