O reteta cu picior sau rasol de miel (souris d'agneau). Este o bucata rafinata foarte moale si savuroasa daca gatita in tajina sau vas din lut. Inainte de a folosi acest vas trebuie lasat cel putin 12 ore cufundat in apa.
Daca este folosit la cuptor trebuie sa demarati gatirea tot timpul in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/gigot-dagneau-confit-en-tajine.html
Ungeti cu ulei picioarele de miel si puneti-le in vasul de tajina. Condimentati sare, piper. Curatati si spalati legumele, taiati ceapa si ardeiul lamele.
Prazul (partea alba) taiati-l bucati. Puneti legumele si cateii de usturoi peste si langa carne. Presarati cimbru, piment si varsati deasupra cidrul de mere.
Puneti capacul si puneti vasul in cuptorul rece. Incalziti la 160°C si lasati 1 ora si 30 de minute. Dupa acest timp , scoateti, intoarceti carnea, acoperiti si gatiti inca 1 ora.
Adaugati apa daca trebuie. Scoateti din nou vasul, intoarceti carnea si arozati-o.
Puneti vasul fara capac de data aceasta si ridicati temperatura la 200°C.
Arozati carnea si lasati sa se rumeneasca 30-40 de minute.
Scoateti carnea ,treceti sosul printr-o sita fina si asezonati-l .
Serviti carnea cu sosul ei si cu garnitura dorita.
Cartofi prajiti, salata de varza rosie, muraturi ... Foarte Bun!