Astăzi se sărbătoreşte anul nou chinezesc. Unul dintre preparatele favorite pentru celebrarea acestui eveniment sunt tăiţeii Long Life şi semnifică, aşa cum le spune şi numele, viaţă lungă pentru cel care îi consumă.
Ciupercile Shiitake se hidratează 20 de minute în apă fierbinte. Se scurg, se îndepărtează piciorușul și se taie felii.
Se amestecă laptele cu florile de mușețel și se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară laptele și se aruncă florile.
Tăițeii se fierb în apă cu sare 1 minute. Se scurg și se păstrează la cald.
Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă usturoiul, ceapa și ghimbirul. Se sotează 1 minut. Se adaugă ciupercile și varza. Se gătesc 3 minute. Se adaugă tăițeii și sosul de soia. Se mai lasă pe foc 3 minute, amestecând până la omogenizare.
Oul se bate cu puțină sare și laptele. Se adaugă într-o tigaie cu ulei fierbinte și se întinde uniform. Se gătește până când suprafața este fermă și și-a pierdut din luciu. Se rulează în tigaie pornind de la unul dintre capete. Se scoate pe o farfurie. După ce s-a răcit puțin, se taie felii.
Se așează tăițeii în farfurie, se presară fulgi de chili peste și se așează și omleta.
Se servesc imediat.
1
Laptele poate fi înlocuit cu apă