Taitei cu oua

de COSTEO in Paste, 27 Iul 2013 | 3324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g faina
  • 2 oua(de tara,ar fi foarte bune)
  • apa cat cuprinde aluatul
  • 1/4lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu oua:

Se pune faina (proaspat cernuta)pe planseta,se face o adancitura in mijloc,in care se pun ouale,sare si putina apa calda.Se framanta un aluat mai tare,se acopera cu un castronel si se lasa sa stea o ora,dupa care se desparte in patru sau in cinci si se intind foi foarte subtiri,care le lasam sa se zvante,langa o sursa de caldura.Fiecare foaie de aluat se ruleaza si se taie mai grosi sau mai subtiri,dupa dorinta.Taiteii se lasa sa se usuce.Pofta buna!

TIPS-URI

1

Taitei dupa ce sau uscat se pot fierbe,in apa clocotita 5-7 minute

2

Se scot si se intind pe o sita ca sa se scurga, inainte de a se pune ,la ciorbe sau borsuri.

3

Taitei ca sa fie fini si buni la gust nu se fierb mult ca sa nu-si strice forma si nici nu se clatesc cu apa rece,deoarece le schimba gustul lor placut

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pierogi