Astazi am avut pofta de paste si cum sunt mare iubitoare de lactate era si normal sa fac paste cu sos de branza.
Prima data se fierb ciupercutele. Daca nu vreti sa pierdeti vremea fierband ciuperci puteti folosi ciuperci din conserva. Eu prefer sa le fierb dupa ce am dat peste 2 borcane cu ciuperci care erau fermentate.
Dupa ce s-au fiert ciupercile, punem intr-un vas apa la fiert pentru tagliatelle. Cand da apa in clocot punem pastele la fiert si le lasam conform instructiunilor.
Tocam ciupercile nu foarte marunt.
Punem pe foc vasul in care vom face sosul (de preferat sa fie teflonat pentru ca nu se lipeste branza de el). Eu am folosit woc-ul pentru ca e teflonat si imi place ca sa face mancarea usor in el.
Punem in vas branza topita si laptele si amestecam pana ce se optione o pasta omogena.
Adaugam ciupercutele, smantana si telemeaua si amestecam.
Cand sosul s-a omogenizat, il luam de pe foc.
Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem si le adaugam peste sos.
Se servesc cu cateva bucatele de jumeri pe deasupra.
Pofta buna!
1
Jumerile eu le-am facut pe loc dintr-o bucatica de slanina pentru ca nu aveam jumeri in casa.