Am descoperit această rețetă delicioasă la Ksenya, căreia îi mulțumesc pentru idee.
Se curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se asezonează cu sare și piper.Se lasă să fiarbă 10 minute, atât cât să scadă apa. Se adaugă roșiile tăiate în două. Se adaugă smântâna și se mai lasă să fiarbă câteva minute.
Între timp, se pune o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește, se adaugă pastele și se lasă să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scurg bine de apă.
Se adaugă pastele în tigaie, peste fructele de mare. Se amestecă ușor și se lasă 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi se oprește focul. Se presară pătrunjelul tocat mărunt și mozzarella rasă, după gust.