Cred ca este o rețeta extrem de simpla pentru a face paste. Cred ca toți oamenii care au încercat sa gătească, au încercat cel puțin o data sa facă paste, și, în general, au folosit carne de porc sub forma costiței afumate. Asa ca iată ce am încercat:
Se pune la foc într-o tigaie, destul de mărișoara, lingura de ulei cu costița afumata, și se călește costița pana când grăsimea s-a topit și devine crocanta. In acest moment se adaugă ceapa tăiata fin și se mai călește cu costița cam 7-8 minute la foc mediu.
Într-o oala se pune apa, se adaugă 2 lingurițe de sare și în momentul în care clocotesc (la foc mic spre mediu), se pun ghemotocii de tagliatelle și se fierb pentru 7-8 minute.
După ce s-a călit și ceapa se adaugă cutia de roșii și se mai fierbe la foc mic aproximativ 5 minute. După aceea se adaugă pastele scurse peste tot conținutul tigăii și se amesteca.
La final se adaugă busuiocul.
Nota: Recomand sa se mai adauge puțin din apa în care au fiert pastele peste tot amestecul, astfel se menține un pic de sos, și rămân și suculente!