Am vazut pe blogul Laurei Adamache la un moment dat, o reteta de tagliatelle cu ierburi proaspete. Si pentru ca imi plac destul de mult pastele, am incercat-o si eu. Insa le-am facut cu mai putina verdeata si fara oua. Au iesit tare bunute!
Pasul 1: Am amestecat faina cu patrunjelul taiate marunt, am pus sare, ulei de masline si am inceput sa amestec adaugand apa putin cate putin, pana am obtinut un aluat elastic. L-am framantat bine si l-am intins pe suprafata de lucru (pudrata cu faina). Foaia trebuie sa iasa foarte subtire. Am vazut pe blogul Laurei ca trebuie rasucit pe sucitor si intins de mai multe ori pana cand foaia va avea textura unu cearsaf, adica se va boti cand ii vom da drumul pe masa de lucru. Eu n-am avut rabdare sa il fac "cearsaf", dar am incercat sa il intind cat de subtire. Apoi l-am taiat fasii pe care le-am lasat la uscat cam o ora.
Pasul 2: Am taiat legumele subtire si tofu cubulete. Am pus la fiert intr-o oala apa cu putina sare si un pic de ulei de masline. Intr-o tigaie adanca am pus uleiul (folosesc ulei de orez pentru ca are pragul de ardere la 230 grade si este bun pentru prajeli) Cand acesta s-a incins, am pus legumele, tofu si am amestecat incontinuu pana s-au inmuiat putin (doar cateva minute). Am pus si putine ierburi uscate de provence. La sfarsit am adaugat si putin sos de soia si 2 catei de usturoi zdrobiti si am oprit.
Pasul 3: Cand apa a inceput sa clocoteasca am pus si pastele la fiert. Am amestecat usor ca sa fiu sigura ca nu se prind de fundul oalei sau intre ele. In cate minute au fost fierte. Le-am strecurat fara sa le trec pe sub jet de apa rece. Le-am pus in farfurii, iar deasupra legumele cu tofu. Pofta buna!