Tagliatelle aromate de casa cu legume

de Adinuta in Paste, 1 Noi 2009 | 7628 vizualizari

 

Am vazut pe blogul Laurei Adamache la un moment dat, o reteta de tagliatelle cu ierburi proaspete. Si pentru ca imi plac destul de mult pastele, am incercat-o si eu. Insa le-am facut cu mai putina verdeata si fara oua. Au iesit tare bunute!

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de faina
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • un pic de praf de chimen
  • sare
  • apa cat cuprinde (cam 100 ml)
  • un dovlecel
  • un ardel rosu
  • o rosie
  • 150 grame tofu
  • sos soia
  • ierburi de provence
  • 2 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle aromate de casa cu legume:

Pasul 1: Am amestecat faina cu patrunjelul taiate marunt, am pus sare, ulei de masline si am inceput sa amestec adaugand apa putin cate putin, pana am obtinut un aluat elastic. L-am framantat bine si l-am intins pe suprafata de lucru (pudrata cu faina). Foaia trebuie sa iasa foarte subtire. Am vazut pe blogul Laurei ca trebuie rasucit pe sucitor si intins de mai multe ori pana cand foaia va avea textura unu cearsaf, adica se va boti cand ii vom da drumul pe masa de lucru. Eu n-am avut rabdare sa il fac "cearsaf", dar am incercat sa il intind cat de subtire. Apoi l-am taiat fasii pe care le-am lasat la uscat cam o ora.

Pasul 2: Am taiat legumele subtire si tofu cubulete. Am pus la fiert intr-o oala apa cu putina sare si un pic de ulei de masline. Intr-o tigaie adanca am pus uleiul (folosesc ulei de orez pentru ca are pragul de ardere la 230 grade si este bun pentru prajeli) Cand acesta s-a incins, am pus legumele, tofu si am amestecat incontinuu pana s-au inmuiat putin (doar cateva minute). Am pus si putine ierburi uscate de provence. La sfarsit am adaugat si putin sos de soia si 2 catei de usturoi zdrobiti si am oprit.

Pasul 3: Cand apa a inceput sa clocoteasca am pus si pastele la fiert. Am amestecat usor ca sa fiu sigura ca nu se prind de fundul oalei sau intre ele. In cate minute au fost fierte. Le-am strecurat fara sa le trec pe sub jet de apa rece. Le-am pus in farfurii, iar deasupra legumele cu tofu. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle aromate de casa cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu legume