Tagliatelle aromate de casa cu legume

de Adinuta in Paste, 1 Noi 2009 | 7584 vizualizari

 

Am vazut pe blogul Laurei Adamache la un moment dat, o reteta de tagliatelle cu ierburi proaspete. Si pentru ca imi plac destul de mult pastele, am incercat-o si eu. Insa le-am facut cu mai putina verdeata si fara oua. Au iesit tare bunute!

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de faina
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • un pic de praf de chimen
  • sare
  • apa cat cuprinde (cam 100 ml)
  • un dovlecel
  • un ardel rosu
  • o rosie
  • 150 grame tofu
  • sos soia
  • ierburi de provence
  • 2 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle aromate de casa cu legume:

Pasul 1: Am amestecat faina cu patrunjelul taiate marunt, am pus sare, ulei de masline si am inceput sa amestec adaugand apa putin cate putin, pana am obtinut un aluat elastic. L-am framantat bine si l-am intins pe suprafata de lucru (pudrata cu faina). Foaia trebuie sa iasa foarte subtire. Am vazut pe blogul Laurei ca trebuie rasucit pe sucitor si intins de mai multe ori pana cand foaia va avea textura unu cearsaf, adica se va boti cand ii vom da drumul pe masa de lucru. Eu n-am avut rabdare sa il fac "cearsaf", dar am incercat sa il intind cat de subtire. Apoi l-am taiat fasii pe care le-am lasat la uscat cam o ora.

Pasul 2: Am taiat legumele subtire si tofu cubulete. Am pus la fiert intr-o oala apa cu putina sare si un pic de ulei de masline. Intr-o tigaie adanca am pus uleiul (folosesc ulei de orez pentru ca are pragul de ardere la 230 grade si este bun pentru prajeli) Cand acesta s-a incins, am pus legumele, tofu si am amestecat incontinuu pana s-au inmuiat putin (doar cateva minute). Am pus si putine ierburi uscate de provence. La sfarsit am adaugat si putin sos de soia si 2 catei de usturoi zdrobiti si am oprit.

Pasul 3: Cand apa a inceput sa clocoteasca am pus si pastele la fiert. Am amestecat usor ca sa fiu sigura ca nu se prind de fundul oalei sau intre ele. In cate minute au fost fierte. Le-am strecurat fara sa le trec pe sub jet de apa rece. Le-am pus in farfurii, iar deasupra legumele cu tofu. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle aromate de casa cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu legume