Noi facem foarte des paste...
Punem apa la fiert intr-o oala.Cand da in fiert adaugam sare.
Punem tagliatelle la fiert.Timpul de fiert dipende de ce fel de paste folositi.Alle mele s-au fiert 10 minute.
Intre-timp pregatim sosul ,,carbonara'':Intr-un castron punem oul si galbenusul.Batem bine.
Pune pe foc o tigaie,cand e incinsa adaugabacon taiat cubulete si lasam la rumenit .Eu n-am adaugat grasime dar daca credeti ca e cazul puteti adauga putin ulei.
Cand bacon s-a rumenit,il lasa la racit un pic dupa care il adaugam la ou.Amestecam si adaugam si parmezanul.
Cand pasta e gata o scurgem si o adaugam la sosul nostru.Deci pasta trebuie sa fie destul de calda.Se amesteca cu sosul si se serveste calda.
Deasupra se punem un pic de piper dupa gust.
1
reteta e cu ou crud,cine nu mananca ou crud poate sa foloseasca numai galnenusuri pe care le adauga la paste;bacon se lasa in tigaie se adauga pastele,galbenusuri si parmezan,se amesteca.Se lasa pe foc cateva minute .
2
se pot folosi si alt tip de paste