Tagliatelle alla carbonara

de nadea68 in Paste, 1 Apr 2014 | 15554 vizualizari

 

Noi facem foarte des paste...

 

INGREDIENTE

  • 300 g tagliatelle
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 200 g bacon
  • 100 g parmezan
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle alla carbonara:

Punem apa la fiert intr-o oala.Cand da in fiert adaugam sare.

Punem tagliatelle la fiert.Timpul de fiert dipende de ce fel de paste folositi.Alle mele s-au fiert 10 minute.

Intre-timp pregatim sosul ,,carbonara'':Intr-un castron punem oul si galbenusul.Batem bine.

Pune pe foc o tigaie,cand e incinsa adaugabacon taiat cubulete si lasam la rumenit .Eu n-am adaugat grasime dar daca credeti ca e cazul puteti adauga putin ulei.

Cand bacon s-a rumenit,il lasa la racit un pic dupa care il adaugam la ou.Amestecam  si adaugam si parmezanul.

Cand pasta e gata o scurgem si o adaugam la sosul nostru.Deci pasta trebuie sa fie destul de calda.Se amesteca cu sosul si se serveste calda.

Deasupra se punem un pic de piper dupa gust.

 

TIPS-URI

1

reteta e cu ou crud,cine nu mananca ou crud poate sa foloseasca numai galnenusuri pe care le adauga la paste;bacon se lasa in tigaie se adauga pastele,galbenusuri si parmezan,se amesteca.Se lasa pe foc cateva minute .

2

se pot folosi si alt tip de paste

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle alla carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Satisfyyourcravings 1

02.04.2014, 10:51

Imi plac!

nadea68 1

02.04.2014, 18:11

reisnaor_2006 1

09.03.2015, 18:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon