Tabouleh este un aperitiv caracteristic regiunii Levant( Liban, Siria,Iordania) cu foarte multe varietati regionale.
Tara de origine se considera Libanul, unde in mod caracteristic se foloseste foarte multa frunza de patrunjel si putin bulgur.
Se mananca specific arabeste cu frunze de salata verde, care se folosesc in loc lingura.
Bulgurul se opareste si se lasa 10 minute sa se inmoaie; se spala bine si se scurge bine in maini de surplusul de apa si se pune intr-un bol.
Se taie marunt rosia, frunzele de menta si castravetii.
Bulgurul se sareaza, se stropeste cu uleiul de masline si zeama de lamaie, se adauga rosia, castravetii si frunzele de menta si se amesteca bine; treptat se taie marunt cu cutitul ( sau in mixer) frunza de patrunjel si pe masura ce se adauga la restul condimentelor se amesteca bine.
Se decoreaza cu frunza de salata verde, castraveti, felii de lamaie dupa imaginatie.
Pofta buna!
Tabuleh este o salata nelipsita de la mesele festive sau bufeturile de la restaurante din tarile arabe.
1
Se foloseste foarte multa frunza de patrunjel; este ingredientul care trebuie sa predomine in tabouleh.
2
Nu se pune mai mult decat o rosie mica taiata marunt , deoarece devine apatoasa.
3
In Liban nu se pun deloc rosii in tabouleh.