Supa-crema de dovleac

de amalia01 in Supe, 3 Noi 2016 | 3199 vizualizari

 

Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara , mi-a mai ramas sa caut cea mai buna reteta. 
Bine-inteles ca nu am gasit-o si a trebuit sa...personalizez ceea ce am gasit.

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovleac placintar
  • 500+250 ml apa
  • sare de mare Kotany
  • cardamon macinat Kotany, cat iei cu 3 degete
  • 1 lgt Maggi secretul gustului legume
  • 1 lg ulei aromatizat cu oregano
  • 3 lg smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovleac:

Dovleacul il tai felii, il speli si il pui la fiert in 500 ml apa cu sare.

Cand este fiert il lasi sa se racoreasca si il cureti de coaja.

250 ml apa pui la fiert cu lingurita de Maggi.

Dovleacul il pasezi cu ajutorul blenderului vertical si adaugi, alternativ, supa si smantana.

La final aromatizezi cu uleiul si cardamonul.

Servesti imediat alaturi de bruschete/ biscuiti cu susan.

 

TIPS-URI

1

 In loc de apa poti folosi supa daca ai gata facuta.

2

Cardamonul si uleiul aromatizat cu oregano face supa foarte racoroasa, deci o poti    servi si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

oanapl 1

06.03.2017, 20:04

Ce bine arata! Votat! Succes!

GorgovanIulia 1

07.03.2017, 20:30

Acum stiu ce gatesc maine

VioricaGemanar 1

09.03.2017, 08:17

foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte cu sfecla rosie