Supa-crema de brocoli si sparanghel

de nico15 in Supe, 24 Noi 2010 | 7493 vizualizari

 

Din pacate doua zile nu am avut aparatul de fotografiat si am fotografiat cu telefonul, asa ca fotografiile nu sunt de cea mai buna calitate.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana mica spre mijlocie de brocoli
  • 3-4 fire de sparanghel
  • 1 dovlecel
  • 1-2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cub de concentrat de legume
  • 150 gr de smantana
  • paine facuta crutoane
  • sare, piper
  • ½ lamaie
  • 50 gr de unt
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de brocoli si sparanghel:

Se desface in buchetele brocoli si se spala, spanghelul i se inlatura partea lemnoasa si se pune la fiert in apa cu sare, dovlecelul se curata se taie in cubulete mici panandu-se si el la fiert un pic mai tarziu. Se va pune la fiert in apa cu sare, brocoli cu dovlecelul iar sparanghelul separat, deoarece unele se fierb mai repede decat celelalte. Brocoli il lasam aproximativ 5-7 minute, sparanghelul il lasam aproximativ 10 minute, cand se constata ca este fiert, dar nu moale, se scoate si se pune in apa rece la fel si brocoli pentru asi pastra culoarea verde intens.
Separat se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul si se pun la calit in unt, cand sunt gata se pun in robotul de bucatarie se adauga brocolli, sparanghelul, dovlecelul, un ou crud si se adauga 4 linguri de smantana rase. Se incepe mixarea daca nu este foarte fin mixata supa va trebui strecurata si prin sita, pentru a nu ramane legume care nu s-au mixat bine.
Separat se pune un cub de concentrat de legume in apa in care a fiert brocoli se pune si din apa in care a fiert sparangelul si se adauga supa-crema mixata, aceasta se adauga treptat. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se vor opri 2-4 buchetele de brocoli care au fiert anterior pentru design.
Cand vom servi Supa-Crema se vor pune 2 polonice potrivite, se va orna supa cu 2 buchetele de brocoli fierte si ele anterior, cu smantana si se va servi cu crutoane, ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de brocoli si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste