Supa-crema de ardei copti

de RODIMUR in Supe/Ciorbe, 24 Iun 2018 | 2865 vizualizari

 

O nouă supă-cremă, de această dată din ardei copți, din care mai am în congelator și trebuie să-i termin înainte de a conserva recolta viitoare. Dar supa se poate prepara foarte bine și din ardei grași, proaspăt copți...
Din ingredientele de mai jos am făcut o supă-cremă de 3 litri.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei copți
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 3 cepe mici
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și usturoiul
  • 2 linguri de smântână grasă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • nucșoară
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de ardei copti:

Se scot din timp ardeii copți de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Se păstrează lichidul pe care-l lasă, pentru a-l adăuga în supa-cremă.

Se curăță leguminoasele, se spală, se taie și se fierb în 3-4 litri de apă, până ce se înmoaie, ca să poată fi pasate cu ușurință.

Se feliază mărunt ardeii copți și se mixează, după care se pasează printr-o sită deasă.

Când leguminoasele au fiert, se lasă puțin să se răcorească, după care se pasează și ele. Leguminoasele pasate se subțiază cu supa în care au fiert și se adaugă în oala în care sunt ardeii copți, mixați și pasați. Se mai completează cu apă și se dă oala la fiert, la foc mediu.

Între timp, se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.

Se curăță și se spală și usturoiul, se mărunțește și se adaugă peste ceapă, la călit. Când atât ceapa, cât și usturoiul s-au înmuiat, se ia tigaia de pe foc și după ce se răcește, se adaugă două linguri încărcate de smântână grasă. Se condimentează cu sare, piper, cimbru și nucșoară, se subțiază cu supă și se adaugă în oală, înainte de ultimul clocot.

După un ultim clocot, se oprește focul de la aragaz, se acoperă supa cu capacul și după 10-15 minute se poate servi cu: crutoane, friganele, sau ardei iuți.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp ardeii copți din congelator, ca să se decongeleze natural.

2

Folosiți la supă lichidul pe care-l lasă ardeii copți.

3

Pasați printr-o sită deasă atât ardeii copți, cât și leguminoasele fierte.

4

Nu prăjiți ceapa, ci înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână dulce.

5

Subțiați cu supă, sau apă amestecul de ceapă, usturoi și smântână.

6

Cine vrea, poate presăra frunze tocate de pătrunjel.

7

Serviți supa-cremă, numai după ce "s-a odihnit" 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

26.06.2018, 20:26

Așa e, Dante și e cam mult de muncit la ea...Dar merită, pentru că are un gust aparte...!

-Licurici- 1

12.07.2018, 13:20

RODIMUR 1

12.07.2018, 13:56

Mulțumesc, Laura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minestroni