O supa cremoasa usor de pregatit ideala pentru timpurile caniculare.
Am degustat aceasta supa pentru prima data intr-o excursie cu scoala...acum 30 de ani!
Un suvenir inubliabil: racoritoare, parfumata si delicioasa.
N-am adaugat apa ca sa aiba de o consistenta mai groasa si cremoasa asemanatoare tzatziki-ului grec.
Daca o vreti mai lichida adaugati apa rece sau cateva cuburi de gheata.
The Guardian scrie că în Munţii Rodopi din Bulgaria trăiesc cei mai mulţi oameni care ajung la vârsta de 100 de ani. Secretul lor? Consumul regulat de iaurt ....
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/supa-rece-cu-iaurt-si-castravete.html
Se piseaza usturoiul cât mai fin posibil.
Într-un castron adanc se amesteca iaurtul cu uleiul pana cand amestecul devine omogen.
Se curata de coaja castravetele și se taie în cuburi mici.
Se amestecă cu iaurtul, se adauga usturoiul, mărarul tocat.
Se amestecă si se potriveste de sare.
Se pune în frigider cel puțin 2 ore.
Se decoreaza cu fistic sau nuci tocate si cu marar inainte de servire.
Se poate servi ca aperitiv cu paine (pita) sau ca o supa daca adaugam 2-3 cuburi de gheata.
Și de ce nu in verine mici, ca aperitiv?