Se spala bine carnea (eu am avut spate) si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se spumeaza de cate ori este cazul.
Legumele se curata si se taie in cubulete. Se pune intr-o cratita morcovul, telina si pastarnacul si se calesc cu 4-5 lg ulei. Dupa ce s-a spumat zeama de carne se adauga legumele calite, ceapa intreaga si se lasa la fiert la foc mic. Se sareaza dupa gust. Ceapa cand a fiert se scoate din oala.
Cand sunt aproape gata, se adauga cartofii si se lasa la fiert in continuare. Separat pastele fainoase (eu nu am avut mici si am pus spirale) se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se adauga peste supa si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Intre timp intr-o craticioara mica se pune 1 lg ulei si se incalzeste, se adauga 1 lgt boia, se amesteca repede si se stinge cu 2 polonice de supa. Se lasa pe foc sa dea 2-3 clocote si se toarna peste restul de supa.
Se ia oala de pe foc si se pun frunzele de leustean intregi de preferat proaspete (eu am avut uscate) si se acopera cu capacul pt cateva minute.
Inainte de servire se scot frunzele si se arunca. Se presara frunze de patrunjel tocat marunt.