Supa din rosii coapte

de Brindusa in Supe, 28 Sep 2011 | 3582 vizualizari

 

N-as putea spune de ce este preferata mea. Poate pentru ca e dulce, dar si acrisoara. Poate pentru ca e cremoasa si aromata. Poate pentru ca are o culoare ce-mi aminteste de vara si vacanta. Supa de rosii e, pentru mine, cea mai tare inventie gastronomica. Si, pentru ca o fac destul de des, incerc sa o perfectionez. De data asta am incercat o reteta noua, in care rosiile nu se pun crude, ci coapte. A iesit cea mai buna versiune de pana acum a supei de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 2 l apa
  • 2 cepe mari
  • 6 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • frunze de oregano, pentru ornat
  • sare, piper dupa gust
  • 4 linguri de orez
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din rosii coapte:

Incalzeste cuptorul la 200 C. 

Spala rosiile si indeparteaza eventualele parti stricate. Taie rosiile in jumatati si pune-le cu partea taiata in jos intr-o tava. Stropeste-le cu uleiul de masline. Pune tava in cuptor pentru 20- 30 minute. In final, rosiile trebuie sa arate moi si aramii.

In timp ce rosiile se coc, pune apa la fiert impreuna cu ceapa si usturoiul. Lasa pana ce ceapa e bine fiarta.

Rosiile, impreuna cu tot sucul din tava se dau prin masina de separat. Sucul obtinut se pune in apa fiarta si se lasa la fiert 5 minute. 

Se sareaza si se pipereaza supa, apoi se pune orezul si se fierbe la foc mic pana ce acesta e moale. Se inchide focul, se lasa supa acoperita 1/2 de ora (ca sa se umfle bine orezul), apoi se serveste presarata cu frunze de oregano.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din rosii coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (10)

LUK 1

29.09.2011, 11:39

Oana 1

30.09.2011, 15:01

Mmm, cat de bine arata!

Lau 1

02.10.2011, 22:13

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de sparanghel