Daca tot am fiert rasolul,era pacat sa nu fac o supa buna,buna pe el.In poza e farfuria Sabinei care nu mananca mai nimic fara carne.
Curatam legumele,le spalam si le taiem buc.mari ca ptr.supa.Ceapa o lasam intreaga.
Intr-o oala de 5l punem apa si legumele la fiert,in afara de cartofi.
Pregatim rasolul:punem sare grunjoasa pe maduva ca sa nu se imprastie in apa.
Cand apa fierbe punem si buc.de rasol(la foc ff mic).Spumam cat este nevoie.Cand legumele sunt pe jumate fierte,punem cartofii.Cand s-au fiert le scoatem pe o farfurie.
Lasam rasolul sa fiarba pana carnea se inmoaie bine.
Strecuram supa...punem si un tifon dublu-triplu in strecuratoare ca sa iasa supa cat mai limpede.
Taiteii ii fierbem separat in apa cu sare iar cand sunt gata,ii scurgem de apa fierbinte si punem apa rece.Ii lasam acolo 10-15 min.
Punem taiteii in supa,dam intr-un clocot,oprim focul si punem mult patrunjel verde si 2-3 frunze de telina,tocate marunt.
Noi o mancam cu putin usturoi pisat.
Pofta buna!!!
1
ceapa se arunca
2
cu zarzavatul se face o garnitura la rasol