Medi mi-a făcut poftă cu supa ei.....şi am pregatit-o şi eu pentru musafirii mei de mâine de la prânz.
Pentru tăiţei:
Se prepară întâi aluatul pentru tăiţei pentru că trebuie să stea puţin să se usuce : se bate bine oul cu sare şi apoi se adaugă făină până obtinem o bilă de aluat nelipicios. Se întinde în foaie subţire pe masa înfăinată, apoi se taie la lătimea dorita si se fac fâşiuţe subtiri. Se lasă la uscat.
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit ăn ulei. Se adaugă şi morcovii, pastârnacul şi ţelina rase pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se mai călesc câteva minute împreună, apoi se adaugă apă. Se lasă legumele să fiarbă.
Roşiile se spală şi se pun pentru 1 minut în apă clocotită, ca să se poată curăţa mai uşor de piele. Se dau apoi la robot ca să obţinem un sos gros.....sau un suc... Se toarnă peste legume. Se adaugă acum şi tăiţeii în supă. Se lasă să fiarbă cam 15-20 de minute, apoi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se dă vasul de pe foc şi se pune mărarul tocat.
E bună şi caldă şi rece.
Poftă bună!
1
În loc de cuţit, pentru tăiat tăiţeii, putem folosi feliatorul rolă pentru pizza.