Supa de rosii cu galusti

de Tuxedo in Supe, 4 Apr 2013 | 4837 vizualizari

 

Pentru ca am intrat in post , va poftesc la o supica de rosii delicioasa…doar virtual din pacate :-) Bineinteles, daca tineti post fara oua, nu mai faceti galusti, puneti fidea sau orez. Eu tin post fara carne, in rest mananc lactate si oua!

 

INGREDIENTE

  • 750 ml suc de rosii de buna calitate (facut in casa ideal)
  • o ceapa
  • 2 morcovi medii
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ardei mare
  • sare/vegeta dupa gust
  • cateva linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 1 lingura zahar (in functie de cat de acid e sucul de rosii)
  • Galusti:
  • 2 oua intregi
  • gris (8-10 linguri, depinde cat de mari sunt ouale)
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galusti:

Mod de preparare:

Este foarte simplu, intai curatam toate legumele, umplem oala cu apa doar pe jumatate si adaugam legumele taiate dupa cum va place. Eu inafara de pastarnac si telina, toc tot.

Lasam supa la fiert cu un praf de sare apoi cand legumele sunt gata, adaugam sucul de rosii si uleiul si lasam sa dea un clocot, doua.

Pregatim galustile:

Batem cele doua oua si adaugam grisul in ploaie amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Consistenta galustilor trebuie sa fie ca o smantana groasa, incercand cu un strop de aluat pe care il punem in supa fierbinte. Daca acesta nu se imprastie, compozitia e buna. In general pentru un ou adaugam 4-5 linguri de gris.

Eu fierb galustile separat la aceasta supa pentru ca am patit sa imi ramana tari la mijloc. Asadar, pun apa la fiert intr-o craticioara separata si cand aceasta fierbe, pun cate o galusca cu lingura. Cand s-au umflat, se stropesc cu o ceasca de apa rece, in craticioara in care le-am fiert (ca sa iasa pufoase).Cand sunt gata, le pun in supa de rosii.

Tocam patrunjelul fin si il punem deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galusti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste de gris