Supa de rosii cu galusti

de Tuxedo in Supe, 4 Apr 2013 | 4820 vizualizari

 

Pentru ca am intrat in post , va poftesc la o supica de rosii delicioasa…doar virtual din pacate :-) Bineinteles, daca tineti post fara oua, nu mai faceti galusti, puneti fidea sau orez. Eu tin post fara carne, in rest mananc lactate si oua!

 

INGREDIENTE

  • 750 ml suc de rosii de buna calitate (facut in casa ideal)
  • o ceapa
  • 2 morcovi medii
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ardei mare
  • sare/vegeta dupa gust
  • cateva linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 1 lingura zahar (in functie de cat de acid e sucul de rosii)
  • Galusti:
  • 2 oua intregi
  • gris (8-10 linguri, depinde cat de mari sunt ouale)
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galusti:

Mod de preparare:

Este foarte simplu, intai curatam toate legumele, umplem oala cu apa doar pe jumatate si adaugam legumele taiate dupa cum va place. Eu inafara de pastarnac si telina, toc tot.

Lasam supa la fiert cu un praf de sare apoi cand legumele sunt gata, adaugam sucul de rosii si uleiul si lasam sa dea un clocot, doua.

Pregatim galustile:

Batem cele doua oua si adaugam grisul in ploaie amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Consistenta galustilor trebuie sa fie ca o smantana groasa, incercand cu un strop de aluat pe care il punem in supa fierbinte. Daca acesta nu se imprastie, compozitia e buna. In general pentru un ou adaugam 4-5 linguri de gris.

Eu fierb galustile separat la aceasta supa pentru ca am patit sa imi ramana tari la mijloc. Asadar, pun apa la fiert intr-o craticioara separata si cand aceasta fierbe, pun cate o galusca cu lingura. Cand s-au umflat, se stropesc cu o ceasca de apa rece, in craticioara in care le-am fiert (ca sa iasa pufoase).Cand sunt gata, le pun in supa de rosii.

Tocam patrunjelul fin si il punem deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galusti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de sfecla rosie