Supa de rosii cu bulgur

de katty in Supe, 14 Mar 2015 | 7250 vizualizari

 

Pentru cei care nu stiu bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate mare şi este folosit ca atare sau în diferite reţete. Este un ingredient care se găteşte similar cu orezul sau cuşcuşul. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul şi are un indice glicemic scăzut.Bulgurul este şi o bună sursă de magneziu,vitamine din grupul B, fier.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici
  • 100 gr bulgur
  • 1 lingura ulei
  • 1 conserva de rosii mixata
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 400 ml supa de legume
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu bulgur:

Spalam dovleceii, ii descojim si ii taiem betisoare lungi. Punem dovleceii la calit in uleiul incins. Cand dovleceii incep sa se inmoaie usor adaugam bulgurul. Amestecam usor, apoi stingem cu supa de legume fierbinte. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam conserva de rosii mixata, sare si piper dupa gust. Mai lasam sa fiarba 15 minute, adaugand putina apa daca mai este nevoie.

Servim supa de rosii cu bucatele de ceapa verde tocata fin presarata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu bulgur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu perisoare