Supa de rosii cu bulgur

de katty in Supe, 14 Mar 2015 | 6896 vizualizari

 

Pentru cei care nu stiu bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate mare şi este folosit ca atare sau în diferite reţete. Este un ingredient care se găteşte similar cu orezul sau cuşcuşul. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul şi are un indice glicemic scăzut.Bulgurul este şi o bună sursă de magneziu,vitamine din grupul B, fier.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici
  • 100 gr bulgur
  • 1 lingura ulei
  • 1 conserva de rosii mixata
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 400 ml supa de legume
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu bulgur:

Spalam dovleceii, ii descojim si ii taiem betisoare lungi. Punem dovleceii la calit in uleiul incins. Cand dovleceii incep sa se inmoaie usor adaugam bulgurul. Amestecam usor, apoi stingem cu supa de legume fierbinte. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam conserva de rosii mixata, sare si piper dupa gust. Mai lasam sa fiarba 15 minute, adaugand putina apa daca mai este nevoie.

Servim supa de rosii cu bucatele de ceapa verde tocata fin presarata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu bulgur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa dietetica de legume, cu galuste de gris, fara oua