Pentru ca mi-au mai ramas cateva rosii care nu mai aratau asa de bine, m-am gandit ca ar merge o supa.
Se oparesc rosiile in apa clocotita 1-2 minute. Se descojesc. Se pun in oala, se acopera cu apa, sare, si se fierb 10 minute.
Se scurge apa in care au fiert si se va adauga peste legumele calite. rosiile fierte se paseaza intr-un blender.
Se toaca legumele marunt. Se incinge ulei intr-o oala si se adauga legumele. Se calesc putin, pana se inmoaie.
Se pune o cana cu apa din apa in care au fiert rosiile. si se fierb in continuare inca cateva minute.
Se adauga rosiile pasate si se completeaza cu apa in functie de consistenta pe care o dorim supei. Tot acum se adauga si lingura de zahar, sare piper, condimente si se fierb in continuare.
Se serveste cu patrunjel proaspat.
1
Daca va place, puteti sa puneti smantana. E foarte buna.