Reteta de fata este una veche.Vine de pe Don si este foarte populara. O am de la bunica.
In loc de robot foloseau un fel de mojar mai mare , cu o piatra rotunda in care transformau cochiliile de raci in pasta. Eu am modernizat-o putin pe ici colo.
Este o supa foarte buna,un aport mare de minerale si vitamine.
Spor la treaba!
Fierbem racii conform retetei "rasol de raci pentru bere". http://www.bucataras.ro/retete/rasol-de-raci-pentru-bere-76627.html
Dupa ce au fiert, scoatem racii si lasam la racit, supa se strecoara si inlaturam coada ,iar cochiliile ramase le bagam la cuptor si ii coacem 15 minute la temperatura de 180 grade.Scoatem cochiliile ,le dam prin robot pana obtiem o pasta. Intr-o oala ,punem untul la topit,adaugam pasta de cochilii, lasam un pic sa rumeneasca ,turnam supa in care au fiert racii. Lasam 2-3 minute sa fiarba,apoi trecem toata compozitia printr-o sita deasa.Supa obtinuta,o punem pe foc,separat desfacem faina in frisca si cu un pic de apa si turnam peste supa.Lasam sa fiarma 5-6 minute la foc mic. Se potriveste de sare si piper.La servit Se orneaza cu marar si cu un rac fiert sau dupa bunul plac!
Pofta mare!
1
supa se fierbe la foc mic