Saptamana trecuta am primit o carte de bucate si rasfoind-o am dat peste aceasta reteta. Va marturisesc a fost dragoste la prima vedere si cred ca dupa ce am gustat-o am devenit dependenta.
Tocati ceapa marunt si puneti la calit cu untul.
Cand ceapa s-a calit, taiati puiul in fasii subtiri adaugati-l peste ceapa si amestecati bine.
Adaugati jumatate din supa de pui (eu am strecurat apa in care am fiert puiul in care am mai adaugat un cub de condiment de pui) si lasati sa dea in clocot. Dati focul mic si lasati sa fiarba inca 20 de minute.
Stingeti focul si lasati supa sa se racoreasca putin apoi puneti-o intr-un blender sau folosind un mixer vertical omogenizati totul. Puteti pastra cateva fasii de pui intregi pentru ornat.
Adaugati restul de supa de pui, tarhonul tocat marunt si amestecati bine.
Taiati painea in cuburi mici, stropiti cu uleiul de masline si un praf de sare apoi puneti la cuptor la 180 C / Gaz 4 pana ce devin aurii si crocante.
Amestecati cu frisca lichida inainte de a servi.
Adaugati crutoanele si gata de servit.
POFTA BUNA !!!