Am mancat acest gen de supa in Austria si mi-a ramas in minte, o supa de pui dar cu multe legume taiate julienne si fierte apoi in supa, lasate el dente,o super aroma de telina….o bunatate de supa .
Preparare: am pregatit o supa clasica de pui, in oala sub presiune am pus eu ca era pui de casa. Am facut-o destul de concentrata, cu o jumatate de pui la 4,5 l de apa, 2 cepe, 1 morcov, o bucata de telina, un ardei gras, sare, piper, un fir de telina. Dupa ce a fiert bine am strecurat supa si am mutat-o in alt vas. Separat am pregatit o portie buna de julienne de legume ,telina, morcov si praz taiat rondele .
Cand supa strecurata clocotea din nou am adaugat o mana de paste si legumele . Am lasat sa fiarba incet 5-6 minute cat sa fie fierte pastele si sa ramana legumele al dente, usor crocante si aromate . Am adaugat o mana de verdeata maruntita ( patrunjel si telina am pus eu ) si am oprit focul.
Este foarte aromata si gustoasa, o recomand cu caldura, legumele usor crocante iti dau o senzatie aparte de prospetime atunci cand le mananci.