Se spala carnea bine, se pune la fiert. Intre timp se spala bine legumele si se taie cubulete. Se pune oala pe foc si se adauga o lingura de ulei. Se pun pe rand in uleiul incins ceapa, morcovul si telina si ultimul adaugat va fi ardeiul gras. Se calesc impreuna legumele maxim 3 minute, dupa care se adauga in oala apa (maxim 3/4 din capacitatea oalei). Se scoate carnea ,se trece printr-un jet de apa rece, se rupe fasii (sau se taie cuburi) si se adauga la fiert alaturi de celalalte ingrediente. Se condimenteaza bine de gust si se lasa la foc mic.
In timp ce fierbe supa, intr-un bol se sparg 2 oua, se adauga un praf de sare si grisul si se amesteca bine pana ce se obtine o pasta omogena. Cand supa este aproape gata se ia cate o lingura din amestecul obtinut si se adauga usor in oala. Se repeta procesul pana se termina amestecul dupa care mai lasam supa pe foc maxim 5 minute.
La sfarsit se adauga patrunjel tocat.
1
Pieptul de pui a fost de la o pasare de tara si implicit a avut ceva grasime. In cazul in care folositi pui din comert va trebui sa adaugati putin ulei.