Supa asta a fost si cred ca inca mai este preferata surorii mele, mai ales cea facuta de mama cu pui de tara de la bunici.
Puneti puiul la fiert intr-o oala cu apa si un praf de sare, adunati spuma si cand aceasta nu se mai formeaza adaugati ceapa, morcovul si telina intregi.
Cand puiul sa fiert scoateti legumele si carnea intr-un castron, strecurati zeama cel mai bine printr-o sita de tifon si puneti-o inapoi in oala. Adaugati cubul de pui si morcovul taiat rondele, jumatate din ceapa tocata marunt si daca doriti bastonasele de telina(eu le-am pus intregi).
Pentru galuste bateti bine cu o furculita ouale si uleiul, apoi adaugati grisul ploaie si amestecati energic sa nu se formeze cocoloase. Compozitia obtinuta trebuie sa fie de consistenta unei mamaligi mai moale.
Formati galustele cu o lingura si puneti-le in oala peste legume.
Cand galustele s-au fiert tocati patrunjelul marunt si adaugati-l in supa amestecati si stingeti focul. Serviti cu un praf de piper.
Puiul fiert il puteti adauga in farfurie cu supa sau il puteti pune la congelator pentru al folosi la altceva.
POFTA BUNA!!!