Supa de pui cu crutoane de gris

de LauraA in Supe, 18 Mai 2011 | 5566 vizualizari

 

Nu prea sunt eu fan supe si ciorbe dar uneori mi se face teribil de pofta de o farfurie de supa sau ciorba, fierbinte sau rece. Preferatele mele sunt, supa de pui, de vita, de burta si de perisoare. De data asta va prezint o supa delicioasa de pui cu niste crutoane mai deosebite putintel.
Spe sa va placa!!

 

INGREDIENTE

  • pulpe pui
  • morcov
  • 1 ceapa
  • telina
  • pastranac
  • patrunjel radacina
  • sare
  • apa
  • Ingrediente crochete gris:
  • 250 gr apa
  • 100 gr gris
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu crutoane de gris:

Punem pulpele spalate in apa cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa si spalam bicatica cu bucatica puiul sub jet de apa rece. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovul taiat suvite, telina,pastranac,patrunjel,sare si o ceapa curatata si crestata la capete pe care o aruncam dupa ce a fiert supa. Lasam supa la foc mic cam 1 ora si jumatate.

Intre timp facem crochetele.

Punem apa le fiert cu putina sare si in momentul in care fierbe apa adaugam grisul in ploaie si amestecam pana se despride aluatul de pe margini:

il lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam un galbenus de ou:

Framantam bine pana obtinem o biluta compacta,

pe care o impartim in doua si formam din fiecare bucatica un cordon,

rupem din cordon bucatele mici carora le dam forma de bilute cu palmele usor umede,

Prajim bilutele in baie de ulei pana devin aurii si crocante dupa care le scoatem pe hartie absorbanta.

Cand servim supa adaugam cateva bilute in farfurie.

Pofta buna!!!!

Mie imi place supa de pui cu piper .Daca doriti puteti adauga patrunjel tocat sau parmezan.

Crochetele le puteti servi alaturi de orice tip de supa dar cel mai bine se potrivesc cu supele creme de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu crutoane de gris" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Dya Daniela Andrei 1

19.05.2011, 15:59

gaby_gabytza 1

26.05.2011, 16:17

LauraA 1

01.06.2011, 15:23

Pupicei fetele dragi si multumesc mult ca va place supica!! Crutoanele sunt intr-adevar foarte bune si crocantele.

Aziz, multumesc mult ca ti-a placut interviul de pe Pro Tv!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taitei de casa si usturoi