Am tot cautat retete de supa de fructe de mare si m-am oprit pana la urma la o reteta italieneasca pe care am modificat-o eu putin sa o adaptez gustului meu, vroiam sa testez ceva nou la acest capitol.
Intr-un vas mai mare se pune uleiul de masline si se adauga morcovul si ceapa si se lasa pana devin usor sticloase. Eu am folosit pentru preparare cocota mea de fonta de a carui achizitie sunt foarte incantata
Adaugam apoi vinul si apa si lasam sa clocoteasca. Cand clocoteste adaugam piureul de rosii, cartofii si inelele de calamar decupate, sare, piper.
Acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute . Dupa 5 minute de colociti incet adaugam mazarea, dafinul si crevetii care au un timp de fierbere de 5-8 minute nu mai mult in nici un caz, pentru a ramane fragezi.
Asa cum am incercat sa surprind in poza crevetii cruzi gri la culoare se coloreaza in roz pal si mai apoi intens deindata ce intra in contact cu apa clocotita , foarte interesant reactioneaza la caldura, la fel cu scoicile care aproape instant isi deschid carapacea. Dupa crevezi am adaugat usturoiul zdrobit si pudra de ardei iuti uscati maruntiti, e o pudra cu tot cu seminte care e foarte iute, trebuie testata in cantitati foarte mici la inceput . La 5 minute dupa adaugarea crevetilor am adaugat scoicile, cu grija sa incapa cat mai bine in vas si sa fie toate sub apa. Ele se fac in 2 minute, deindata ce sunt toate deschise operatiunea poate fi considerata incheiata. La sfarsit mai dregem cu condimente dupa gust, sare, piper si inchidem focul.
Dupa ce se ingaduie putin supa adaugam verdeata maruntita, aici puteti opta intre marar, coriandru si patrunjel, in functie de preferinte. Eu am pus coriandru si si marar si am pudrat cu putina boia si pudra de ghimbir direct in farfurie. A fost extraordinara, aromata, usor picanta, consistenta datorita cartofilor….o masa lejera dar totusi suficienta pentru ca eu nu am mai mancat altceva la pranz . Va servesc cu o portie virtuala si va invit sa testati reteta.