Zilnic in drumul spre serviciu am de tranzitat piata orasului. De aceasta data mi-au tras cu ochiul gulioarele verzulii si crude. Imediat mi-au sticlit ochii si s-a declansat beculetul de pofta. Daca-s cu vitamina C, cu placere. Pentru reteta m-am inspirat de aici http://www.lajosmari.hu/kategoriak/fogasok/levesek/levesek-hussal
galuste :
Curatati si spalati legumele.
Scaricica afumata de porc se spala bine si se opareste 10 minute in apa clocotita si se arunca apa.
Se portioneaza scaricica felii si se pune la fiert in 2 l apa.
Se taie guliile si cartofii cuburi, iar morcovii rondele.
Puneti la fiert morcovii si ceapa intreaga.
Dupa 10 minute se adauga si cartofii si guliile.
Ordinea legumelor puse la fiert este in functie de timpul necesar prepararii. Cartofii si guliile se patrund mai repede decat morcovul.
Dupa inca 10 minute preparati galuste din oua batute spuma, amestecate cu o lingura de untura de rata, faina alba si sare.
In momentul cand adaugati galustele in supa, reduceti intensitatea fierberii pentru ca acestea sa nu se imprastie.
Se introduce lingura in apa fierbinte [ca sa nu se prinda aluatul de ea] si se ,,rup'' mici galuste care se introduc in zeama ce fierbe la foc domol.
Sarati supa daca este necesar. Se poate ca afumatura sa fie suficienta pentru a da gustul sarat.
Se amesteca smantana cu zeama fierbinte si se adauga la supa. Amestecati usor .
Se pune un ardei iute taiat rondele pentru gustul de iute.
Acriti dupa gust cu tarhon maruntit conservat in otet.
La servire decorati cu patrunjel verde.
Pofta buna !!!
1
Ordinea legumelor puse la fiert este in functie de timpul necesar prepararii. Cartofii si guliile se patrund mai repede decat morcovul .
2
In momentul cand adaugati galustele in supa, reduceti intensitatea fierberii pentru ca acestea sa nu se imprastie .
3
Pentru a obtine galuste pufoase de faina alba, puteti aduga o lingura de unt moale sau grasime proaspata de rata, porc, gasca, gaina.