Am primit o gaina mandra grasa de la tzara, nu foarte batrana, cu care am facut o supa si m-am gandit ca la asa o supica buna numai galustele lui Miha s-ar potrivi:)
Gaina curatata, spalata si portionata se pune la fiert in 4 litri de apa impreuna cu zarzavatul curatat si legatura de verdeata, sare si cateva boabe de piper. Se fierbe cca o ora la foc potrivit.
Ouale se bat bine impreuna cu cascavalul, sare si piper. Se amesteca faina cu grisul si se toarna peste oua. Compozitia rezultata se pune intr-o tava (eu am pus in tava de tarta cu diam.26 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 200 grade pentru cca un sfert de ora. Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza cum dorim.
Dupa ce supa a fiert, se strecoara si se pune din nou la fiert impreuna cu galustele, se fierbe cca 5 minute, daca este cazul se mai condimenteza.
Se poate servi cu verdeata tocata.