Supa iese excelenta cu o pasare de tara, gaina, curcan, gasca. Eu am avut un curcan de tara si supica a iesit extraordinar de buna. Neaparat trebuie cu taietei de casa! Mai intai faceti taietii. Nu e greu!
Se bate un oul cu putina sare si se adauga faina pana se formeaza o biluta de coca.
Se framanta foarte putin, cat sa nu se lipeasca de degete. Se presara apoi faina pe masa si cu un facalet se intinde o foaie foarte subtire. Se presara putina faina pe ea si apoi se ruleza, ca o clatita. Cu un cutit ascutit si dat putin prin faina se taie taietii destul de subtirei, cam 0,5 cm pentru ca ei se vor umfla la fiert. Apoi se “aerisesc” putin cu degetele si se lasa sa se odihneasca putin printre faina, sa nu se lipeasca.
Bun. Carnita trebuie fiarta inainte pana se inmoaie, apoi se adauga legumele, fiecare ce prefera. Eu am pus 2 morcovi taiati rondele, o ceapa mai mare cubulete, un ardei gras cubulete, o jumatate de telina cubulete si 2 cartofi micuti taiati cuburi mai maricele. Cand legumele au fiert se pune sare si apoi se adauga o mana-doua de taietei si se lasa la fiert pana se ridica toti la suprafata. Dupa ce se stinge focul se pune patrunjel verde din belsug.
Taieteii ramasi se pot pune la uscat pe un servet de bucatarie si tinuti la loc racoros si folositi la alta ciorba sau supa.
Sa aveti pofta!