,, Retete inspirate de toamna "
Frumoasa este conopida toamna, coapta, alba, sanatoasa si gustoasa. Pe deasupra contine putine calorii. Pentru aceasta reteta am cautat inspiratia la Dana https://www.bucataras.ro/retete/supa-de-conopida-28372.html. Eu am pus cabanos [ fara conservanti si aditivi ] si am dat consistenta supei cu boabe de grau. Am inlocuit smantana cu iaurt grecesc. Prezentarea este in frumoasa farfurie a bunicii.
Pofta buna !!!
1
Conopida se opareste in apa clocotita cu bicarbonat de sodiu.
2
Scurgeti zeama in care a fost oparita si o clatiti cu apa calduta.
3
Adaugati conopida in supa spre sfarsitul fierberii.
4
Astfel conopida nu va fi grea pentru digestie.
5
Acest truc l-am invatat de la o unguroaica in varsta.
6
Puteti inlocui cabanosul cu carne de pui, porc sau putina afumatura.