Supa de conopida cu iaurt grecesc si grau

de mihaelar63 in Supe, 4 Noi 2018 | 3980 vizualizari

 

,, Retete inspirate de toamna "
Frumoasa este conopida toamna, coapta, alba, sanatoasa si gustoasa. Pe deasupra contine putine calorii. Pentru aceasta reteta am cautat inspiratia la Dana  https://www.bucataras.ro/retete/supa-de-conopida-28372.html. Eu am pus cabanos [ fara conservanti si aditivi ] si am dat consistenta supei cu boabe de grau. Am inlocuit smantana cu iaurt grecesc. Prezentarea este in frumoasa farfurie a bunicii.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri boabe de grau [ prefiert se prepara in 10 minute ]
  • 3 fire cabanos
  • 3 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar rosu
  • 1 lingura zataar [ condiment oriental cu cimbru salbatic , organo si seminte susan ]
  • 1 pahar iaurt grecesc cu 10 % grasime
  • sare
  • piper
  • ceapa verde
  • zeama lamaie / optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de conopida cu iaurt grecesc si grau:

  1. Curatati si spalati conopida, morcovul, gogosarul si ceapa.
  2. Conopida se opareste in apa clocotita cu bicarbonat de sodiu.
  3. Scurgeti zeama in care a fost oparita si o clatiti cu apa calduta.
  4. Adaugati conopida in supa spre sfarsitul fierberii.
  5. Astfel conopida nu va fi grea pentru digestie.
  6. Acest truc l-am invatat de la o unguroaica in varsta.
  7. Taiati rondele cabanosul si morcovii.
  8. Tocati marunt ceapa si patratele gogosarul.
  9. Caliti legumele impreuna cu cabanosul in ulei.
  10. Cand legumele incep sa se inmoaie, adaugati apa, cam 2 l. Sarati.
  11. Fierbeti 15 minute si incercati daca morcovul s-a patruns.
  12. In acest moment adaugati zataarul, graul si conopida desfacuta buchetele sau tocata marunt [ dupa cum va place].
  13. Daca doriti zeama mai multa, puneti apa in plus.
  14. Dati un clocot si trageti de pe foc. Piperati.
  15. Gustati si sarati / piperati daca mai este nevoie.
  16. La servire adaugati iaurt in farfurie si decorati cu codite de ceapa verde taiate rondele.
  17. Noua ne place supa mai acrisoara si punem si putina zeama de lamaie in farfurie, fiecare cat si daca doreste.

     Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Conopida se opareste in apa clocotita cu bicarbonat de sodiu.

2

Scurgeti zeama in care a fost oparita si o clatiti cu apa calduta.

3

Adaugati conopida in supa spre sfarsitul fierberii.

4

Astfel conopida nu va fi grea pentru digestie.

5

Acest truc l-am invatat de la o unguroaica in varsta.

6

Puteti inlocui cabanosul cu carne de pui, porc sau putina afumatura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida cu iaurt grecesc si grau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de conopida