Va veti intreba poate,de ce asa???pentru ca atunci cand eram copil nu-mi placeau absolut de loc aceste preparate iar parintii mei au facut tot posibilul sa-mi placa iar daca sunteti curioase si incercati,poate-mi veti da dreptate;are un gust deosebit!
Ceapa tocata marunt o calim in ulei,amestecam cu carnea tocata,condimentam cu sare,piper,putin cimbru,adaugam orezul,amestecam bine cu mana apoi tot cu mana umplem matele,adaugand si apa;dupa ce intestinul este plin cu carne si apa,legam cu ata alimentara apoi il punem la fiert intr-un vas cu apa si putina sare care clocoteste pe foc;lasam sa fiarba aproape 1h la foc mic,intepand din loc in loc cu o scobitoare;scoatem caltabosul pe o farfurie,il taiem in portii si-l servim in farfurie cu supa de la fiert
1
o data cu caltabosul optional puteti taia in sferturi si un cartof si rondele de morcov,asa ca sa semene a supa