Supa crema de linte

de slowfoodcuisine in Supe, 2 Mar 2011 | 8376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 ceapa rosie
  • -2 morcovi
  • -1 ardei gogosar
  • -300g linte rosie
  • -sare, piper
  • -seminte de chimen
  • -ulei de masline
  • -germeni de grau,
  • menta- pentru garnisit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte:

Se toaca fin ceapa, morcovul si gogosarul. Se calesc in ulei de masline. Cand ceapa a inceput sa sticleasca se adauga semintele de chimen si dupa 1 minut, lintea rosie. Se toarna peste 1 litru de apa/supa de legume si se fierbe la foc mic 30 de minute sau pana cand lintea este fiarta. Se face apoi crema cu blenderul. Se potriveste la gust cu sare si piper si se serveste garnisita cu germeni de grau si menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

03.03.2011, 08:23

slowfoodcuisine 1

03.03.2011, 14:01

Va multumesc. Si mie imi place lintea super mult. Intentionez sa fac si alte retete cu linte. Ceva idei?

Mihaela11_jo 1

02.04.2011, 21:27

Foarte aromata; mie imi place sa pun doar apa ca sa ramana gustul de linte nemodificat; in tarile arabe se adauga si putin suc de lamaie in farfurie cand se serveste

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu taietei de casa