De cand am vazut pastele acestea am zis ca trebuie sa fac o supa de rosii si sa le adaug in ea. Nu de la inceput m-am gandit insa ca o sa fie o supa crema, planuisem una clasica cum mai fac eu. Dar sincer nu imi pare rau deloc ca mi-a venit intre timp idea de a face o supa crema.
Punem aprox 2 l de apa la fiert in care adaugam o lingurita de sare.
Legumele le curatam si le spalam, le taiem bucati mari si le adaugam in apa clocotita.
Lasam sa fiarba la foc potrivit si verificam cu o furculita din cand in cand daca sunt fierte legumele. In mod special la morcovi m-am uitat eu pt ca restul s-au fiert mai repede. Nu trebuie sa fie foarte, foarte moi.
Luam de pe foc si in doua reprize punem legumele, cu cate o cana din apa in care au fiert, in blender timp de 30 de secunde.
Separat intr-un vas punem sucul de rosii la fiert si adaugam legumele pasate. Potrivim de sare si piper, adaugam zaharul si lasam sa fiarba aprox 10 minute.
In acest timp fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj si le scurgem de apa trecandu-le apoi pe sub un jet de apa rece.
Luam supa de pe foc si adaugam patrunjel verde tocat.
Pastele nu le amestecam cu supa ci atunci cand punem supa in farfurie adaugam si pastele in farfurie.
Va garantez ca este o supa gustoasa si plina de vitamine. In plus se face super repede si usor.
Pofta mare va doresc!
1
Puteti servi supa si cu crutoane dar cu siguranta sunt mai bune cu paste fainoase