In bucataria internationala supele din aceasta categorie poarta numele de "crema". Dar pentru ca in limba romana crema inseamna altceva, noi o cunoastem sub aceasta denumire. Recunosc ca am descoperit supele crema de putin timp dar, din acel moment, sunt fan declarat! Cred ca pot fi preparate din aproape orice mix de legume si au un gust aparte.
Supa de mai jos a fost pana si pe placul iubitului meu care, initial, a cam strambat din nas cand a aflat ce gatesc.
Toate legumele ( mai putin ciupercile) se pun la fiert in aproximativ 2.5-3 litri de apa.
Ciupercile se spala bine si li se indeparteaza cozile. Nu are rost sa le curatati de pielita de la suprafata, ea da gustul bun.
Cand legumele sunt fierte aproape in totalitate, se adauga ciupercile si se mai lasa la fiert aprox 20 min.
Ciupercile si legumele se scot din zeama (fara a arunca zeama) si se maruntesc in blender.
Adaugati peste ciuperci zeama in functie de cat de groasa/subtire vreti sa fie si potriviti de sare si piper.
Adaugati smantana si omogenizati bine.
Pofta Buna!
1
nu puneti si cozile la supa deoarece acestea au o consistenta diferita si nu se fierb la fel cu restul ingredientelor