Pentru a păstra aroma delicată şi culoarea vie, aceasta supă
cremă este cel mai bine să se consume fierbinte, imediat după realizarea ei. Câteva crutoane reprezintă înfrumusețarea perfectă.
1. Ceapa și usturoiul se taie mărunt de tot ( puteți folosi chiar robotul de bucătărie).
2. Buchetul de broccoli se separă în tulpină și buchețele. Eu aveam mai multe tulpini ( mi-au rămas de la Pulpe de pui gratinate cu broccoli). Ce să faceți cu tulpina vă întrebați . În primul rând tăiați partea de jos care este mai dură și apoi cu un cuțit simplu sau de curățat coji îndepărtați coaja. Tulpina de broccoli are coaja asemănătoare cu a guliei.
3. Într-o oală mai mare faceți supa de pui : la 2 căni de apă eu am adăugat un cub de supă. Dacă aveți supa de pui făcută de dvs. este și mai bine.
4. După ce a-ți tăiat tulpinile în bucăți mici , împreună cu buchetele de broccoli le puneți la fiert în supa de pui până când se înmoaie , aprox. 6-8 minute. Când totul este fiert , le transferați în vasul blenderului . Puneți de asemenea și puțină supă dacă este nevoie , pentru a face un piure fin.
5. În timpul în care se fierbe broccoli , într-o altă cratiță se încălzeşte unt , la foc mic. Peste unt se adaugă ceapa și usturoiul și se gătește până devine sticloasă , amestecând ocazional. Adăugați apoi și făina și gătiți, amestecând constant, până obțineți o pastă omogenă. Amestecând constant, se adaugă treptat și supa de pui ( cea în care a-ți fiert broccoli). Ca să nu obtineţi cocoloașe folosiți un tel de silicon. Reduceți focul la mediu-scăzut şi mai lăsați la fiert 3-5 minute. În cazul în care această cremă nu vi se pare suficient de fină ( din cauza cepei și a usturoiului ) fie o treceți prin sită , fie o băgați în blender ( pe care l-ați curățat și șters după piureul de broccoli).
6. Având în vedere că a-ți lucrat până acum la două mâini , a venit momentul în care piureul de broccoli se amestecă în cremă.
7. Dacă supa obținută vi se pare prea groasă, mai turnați o jumatate de cană cu apă fierbinte până obțineți consistența dorită. Puneți supa cremă obținută la foc mic încă aproximativ 3 minute și condimentați după gust cu sare şi piper . Adăugați suc de lămâie dacă doriți.
Serviți imediat, cu smântână și câteva crutoane cum spuneam înfrumusețarea perfectă.