Un desert bun, racoros si aromat servit alaturi de un sos de fructe, gem sau chiar fructe proaspete.
Se despica pastaia de vanilie si cu ajutorul unui cutit se extrag semintele pe are le dam deoparte.
In 300 ml apa se pune la fiert batonul de vanilie. Cand apa da in clocot se adauga cuscusul si se ontinua fierberea la foc mic pana cand apa este absorbita. Se adauga in continuare laptele fierbinte, putin cate putin, pe masura ce cantitatea pusa inainte este absorbita. Se ia de pe foc, se acopera si se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute, apoi se raceste.
Se separa ouale. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si untul, apoi se adauga semintele de vanilie, praful de sare, coaja de lamaie rasa si smantana dulce. Se adauga cuscusul si se amesteca bine ca sa nu ramana cocoloase. Albusurile se bat spuma tare apoi se incorporeaza in compozitie, amestecand usor.
Se ia un vas de yena rotund, se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute.
Se serveste cu fructe proaspete, gem sau sos de fructe.
Pofta buna!
1
Se poate servi atat rece cat si calduta!
2
Se poate pudra cu zahar pudra vanilat!