Imi place atat de mult acest sufleu, incat l-as face mereu, insa ai mei baieti nici nu vor sa-l vada :(
Ceea ce nu stiu ei despre broccoli este ca acesta are proprietati anti-cancerigene, este bogat in nutrienti si minerale, precum potasiu, magneziu si fier si ajuta atat sistemul imunitar, cat si pe cel reproducator.
Sper sa reusesc in viitorul apropiat sa inteleaga cat este de benefic organismului.
Sursa aici
Spalam brocoli sub jet de apa rece, dupa care il sefacem in buchetele mici si-l punem la fiert in apa cu sare cca.3-4 minute.
Il scoatem intr-o strecuratoare si-l lasam sa seracoreasca si sa se scurga.
Intre timp separam ouale.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le amestecam cu faina, cascavalul ras si smantana si broccoli pe care l-am pasat usor cu furculita.
Peste aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam de sus in jos cu o lingura de lemn.
Condimentam cu sare si piepr dupa gust.
Ungem o tava termorezistenta cu putin ulei de masline sau cu unt si turnam compozitia in ea.
Dam la cuptorul preincalzit 20-25 de minute, pana cand capata o culoare aurie si incepe sa se crape la suprafata.
Se servete cald langa o salata sau cu un sos de smantana.
Pofta buna!!!